Ανάγκες & Λύσεις: Επιχειρηματίες: Μπορείτε να καλύψετε επαρκώς τα έξοδα υγείας και την σύνταξή σας;
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιχειρηματίες
ΜΟΙΡΑΣΟΥ
 
Μπορείτε να καλύψετε επαρκώς τα έξοδα υγείας και την σύνταξή σας;

Ανάγκη

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων βλέπουν την επιχείρησή τους ως την κυριότερη πηγή εισοδήματος για άμεσες ή μελλοντικές τους ανάγκες.

Βασιζόμενοι στην προσωρινή ασφάλεια του εισοδήματός τους, πιστεύουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν άμεσα σε οποιαδήποτε δυσκολία ειδικά όταν απαιτηθεί ένα μεγάλο ποσό για κάλυψη δαπανών  υγείας  ή  εξασφάλισης της μελλοντικής τους σύνταξης.

Είναι γνωστό ότι τα έξοδα μιας έκτακτης δαπάνης υγείας  είναι σε πολλές περιπτώσεις δυσβάσταχτα και η κάλυψή τους από τα κεφάλαια μιας επιχείρησης, είναι δυνατό να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.

Οι επιχειρηματίες, πολλές φορές επίσης βασίζονται στην επιχείρηση για τη σύνταξή τους ελπίζοντας σε μία μελλοντική ρευστοποίηση η οποία θα αποφέρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Αρκετοί επίσης έχουν την πεποίθηση ότι κάποιο μέλος της  οικογένειάς τους θα αναλάβει κάποια μέρα την επιχείρηση.

  • Τι γίνεται όμως αν για απρόβλεπτους λόγους δεν είναι βιώσιμη η επιχείρηση; π.χ. εξωτερικοί παράγοντες της αγοράς , ανταγωνιστές , πτώση κλάδου.
  • Τι γίνεται αν κάποια μέλη της οικογένειας δεν επιθυμούν  να συνεχίσουν τη λειτουργία της ;
  • Τι γίνεται αν δεν βρεθεί ο κατάλληλος ενδιαφερόμενος τη στιγμή που χρειάζεται, για να αγοράσει μερίδιο της επιχείρησης προσφέροντας  ένα δίκαιο χρηματικό ποσό;

Λύση

Όλοι οι επιχειρηματίες και κυρίως οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον κατάλληλο σχεδιασμό, πρέπει να μπορούν να προβλέπουν,  όχι μόνο  τους επιχειρηματικούς κινδύνους, αλλά και  αφανείς κινδύνους  που μπορεί να επηρεάσουν την βιωσιμότητα τους. Δημιουργώντας τα απαραίτητα ασφαλιστικά κεφάλαια  θωρακίζουν  την εταιρική και προσωπική  τους περιουσία  καθώς και τη διαχρονικότητα του εισοδήματός τους.

Η απόφαση κάλυψης προστασίας της υγείας μέσω ενός εξατομικευμένου προγράμματος,  βοηθάει στο να υπάρχουν επαρκή κεφάλαια που θα χρηματοδοτήσουν το υψηλό κόστος μιας ενδεχόμενης πολυδάπανης νοσηλείας. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται τα ίδια κεφάλαια ή δεν είναι απαραίτητο να ρευστοποιηθούν  περιουσιακά στοιχεία .

Αρκετοί επιχειρηματίες, στον λογαριασμό της  επιχείρησης  έχουν επενδύσει  σχεδόν  όλη τους την περιουσία, βάζοντας ελάχιστα συνήθως στον προσωπικό τους λογαριασμό .

Ο άμεσος κίνδυνος που υπάρχει  είναι ότι προτεραιότητες στην κάλυψή τους από τον εταιρικό λογαριασμό αποτελούν  η τράπεζα,  η εφορία, οι δανειστές , οι εργαζόμενοι και τελευταίες έρχονται ανάγκες π.χ. υγείας, που αφορούν στον ίδιο τον επιχειρηματία.

Σχεδιάζοντας έναν ασφαλιστικό αποταμιευτικό λογαριασμό, ο επιχειρηματίας έχει πλέον τη δυνατότητα  χρηματοδότησης της σύνταξής του.


Πηγή : ΗΔΙΚΑ

Ψάχνετε για εξατομικευμένες λύσεις
που να καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες?
Είμαι ετών και ενδιαφέρομαι για
Με ενδιαφέρει η ενημέρωση από συνεργάτη στην περιοχή
Κύριος
Κυρία
Αποδέχομαι πλήρως τους όρους χρήσης.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη αυτής της δικτυακής τοποθεσίας διέπεται από την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία καθώς επίσης και από και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, όπως εκάστοτε ισχύουν. Για να δείτε τη Γνωστοποίηση Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πατήστε εδώ.
*Μετά την λήψη των συγκεκριμένων στοιχείων, ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας πολύ άμεσα μετά την αποστολή της φόρμας. Ευχαριστούμε!