Ανάγκες & Λύσεις: Επιχειρηματίες: Ποιά κίνητρα έχετε προσφέρει στους εργαζόμενους της επιχείρησής σας ώστε να βοηθήσετε στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους;
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιχειρηματίες
ΜΟΙΡΑΣΟΥ
 
Ποιά κίνητρα έχετε προσφέρει στους εργαζόμενους της επιχείρησής σας ώστε να βοηθήσετε στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους;

Ανάγκη

Στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις  μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για κάθε επιχειρηματία, είναι η επιλογή και απασχόληση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο θα μπορεί να ανταποκρίνεται  με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο όχι μόνο για την επιβίωση αλλά κυρίως την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Οι άνθρωποι είναι από τα πολυτιμότερα κεφάλαια μιας επιχείρησης. Παρέχοντας  ασφάλεια και κίνητρα στο ανθρώπινο δυναμικό μιας επιχείρησης , βελτιώνεται η  παραγωγικότητά του, με αποτέλεσμα  την αύξηση της απόδοσης αλλά και της κερδοφορίας. Πολλοί επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν τα κίνητρα για τους εργαζομένους ως επιπλέον δαπάνες  οι οποίες μόνο επιβαρύνουν τα έξοδα της επιχείρησης.

Υπάρχουν  δυο βασικοί λόγοι τους οποίους ο επιχειρηματίας  θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη:

  • Η προσεκτική επιλογή κινήτρων προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης μπορεί να αποφέρει κέρδος  και όχι επιβάρυνση.
  • Η εθελοντική συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα κινήτρων μπορεί να βοηθήσει τους εργαζόμενους να έχουν παροχές με τον οικονομικότερο δυνατό τρόπο.

Μην ξεχνάτε ότι οι ευχαριστημένοι υπάλληλοι, ίσως καταβάλουν πρόθυμα φιλότιμες προσπάθειες για χάρη της επιχείρησης, όταν αναμένουν ανταμοιβές και ευκαιρίες για προσωπική και οικονομική εξέλιξη.

Λύση

Είναι πολύ σημαντικό για τον ιδιοκτήτη μιας Μικρομεσαίας Επιχείρησης να γνωρίζει, τα κίνητρα εκείνα για τους εργαζόμενους, τα οποία με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος θα μπορούσαν να αποφέρουν μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα.

Είναι δεδομένο επίσης ότι  λίγοι άνθρωποι έχουν επαρκή ασφάλεια ή άλλες πηγές μετρητών, διαθέσιμες ώστε να ανταπεξέλθουν σε απρόοπτους κινδύνους όπως :

  • Απρόβλεπτα έξοδα υγείας
  • Διατήρηση του εισοδήματος για προσωρινή η μόνιμη  ανικανότητα
  • Εξασφάλιση οικογενειακού  εισοδήματος  σε περίπτωση πρόωρης απώλειας ζωής

Ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης  αποτελεί  σημαντικό κίνητρο για όλους μειώνοντας αφενός την αβεβαιότητα που σχετίζεται με τους πιο πάνω κινδύνους και εξασφαλίζοντας αφετέρου  σημαντικές φοροαπαλλαγές για τον επιχειρηματία. (Nόμος ΦΕΚ) άρθρο 12 Ν.4172/2013

Επιπλέον, η ομαδική ασφάλιση αποτελεί  έναν οικονομικό τρόπο παροχής κινήτρων προς τους εργαζόμενους  χωρίς να χρειάζεται να καταβληθούν εισφορές στον κύριο φορέα ασφάλισης.

Ψάχνετε για εξατομικευμένες λύσεις
που να καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες?
Είμαι ετών και ενδιαφέρομαι για
Με ενδιαφέρει η ενημέρωση από συνεργάτη στην περιοχή
Κύριος
Κυρία
Αποδέχομαι πλήρως τους όρους χρήσης.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη αυτής της δικτυακής τοποθεσίας διέπεται από την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία καθώς επίσης και από και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, όπως εκάστοτε ισχύουν. Για να δείτε τη Γνωστοποίηση Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πατήστε εδώ.
*Μετά την λήψη των συγκεκριμένων στοιχείων, ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας πολύ άμεσα μετά την αποστολή της φόρμας. Ευχαριστούμε!