Ανάγκες & Λύσεις: Επιχειρηματίες: Έχετε εξασφαλίσει την εξαγορά μεριδίου του συνεταίρου σας;
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιχειρηματίες
ΜΟΙΡΑΣΟΥ
 
Έχετε εξασφαλίσει την εξαγορά μεριδίου του συνεταίρου σας;

Ανάγκη

Στις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις οι εταίροι πρέπει να σκεφθούν ποιο θα είναι το μέλλον της επιχείρησης αν ξαφνικά αποχωρήσει απρόβλεπτα ένας εκ των εταίρων. Ειδικά όταν ο εταίρος έχει συγκεκριμένη ειδίκευση και προσφορά στην εταιρία και η απώλειά του ενδέχεται να κοστίσει ιδιαίτερα στη συνέχιση και την ομαλή λειτουργίας της .

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αναπάντητα:

  • Τι θα συμβεί αν αύριο κάποιος συνέταιρος σας δεν βρίσκεται στην επιχείρηση;
  • Αν ξαφνικά έφευγε από την ζωή, τι μερίδιο θα δίνατε στην οικογένειά του;
  • Πώς θα εξασφαλίζατε τα κεφάλαια της αποζημίωσης και με ποιο κόστος;

Πώς θα  πληρώνατε τις δανειακές υποχρεώσεις της επιχείρησης;

Λύση

Για τους περισσότερους επιχειρηματίες, η επιχείρηση είναι το παν.

Όλοι ξεκινούν με τις καλύτερες προοπτικές, αλλά η ζωή, δεν γνωρίζουμε αν θα μας προσφερθεί απλόχερα ή αν θα μας φέρει δύσκολες στιγμές τις οποίες θα έπρεπε να είχαμε προβλέψει. Η μόνιμη ολική ανικανότητα και η πρόωρη απώλεια ζωής  μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας σε κάθε επιχείρηση.

Στις Συνεταιριστικές  Επιχειρήσεις η πρόβλεψη να εξασφαλισθούν  τα κεφάλαια τα οποία θα χρηματοδοτήσουν  την εξαγορά  του μεριδίου κάποιου εταίρου, θα πρέπει να εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της .

Η δημιουργία  υψηλών κεφαλαίων, εξασφαλίζει  τη δυνατότητα χρηματοδότησης  των ανωτέρω κινδύνων.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα, αν εξοφληθούν οι υποχρεώσεις της επιχείρησης , να διασφαλισθεί  το εισόδημα της οικογένειας του απόντος εταίρου  και να αντιμετωπισθούν τα πολλαπλά οικονομικά προβλήματα που θα προκύψουν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Ψάχνετε για εξατομικευμένες λύσεις
που να καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες?
Είμαι ετών και ενδιαφέρομαι για
Με ενδιαφέρει η ενημέρωση από συνεργάτη στην περιοχή
Κύριος
Κυρία
Αποδέχομαι πλήρως τους όρους χρήσης.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη αυτής της δικτυακής τοποθεσίας διέπεται από την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία καθώς επίσης και από και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, όπως εκάστοτε ισχύουν. Για να δείτε τη Γνωστοποίηση Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πατήστε εδώ.
*Μετά την λήψη των συγκεκριμένων στοιχείων, ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας πολύ άμεσα μετά την αποστολή της φόρμας. Ευχαριστούμε!