Ανάγκες & Λύσεις: Επιχειρηματίες: Πώς έχετε έξασφαλίσει την διατήρηση και διαδοχή της επιχείρησή σας;
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιχειρηματίες
ΜΟΙΡΑΣΟΥ
 
Πώς έχετε έξασφαλίσει την διατήρηση και διαδοχή της επιχείρησή σας;

Ανάγκη

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρομεσαίων και κυρίως οικογενειακών Επιχειρήσεων, ελπίζουν ότι η επιχείρηση που δημιούργησαν μια μέρα θα συνεχιστεί από κάποιο μέλος της οικογενείας τους.

Συνήθως, οι μελέτες σχετικά με την βιωσιμότητα της επιχείρησης, δείχνουν ότι κυρίως στις οικογενειακές επιχειρήσεις , το ποσοστό διαδοχής  από την αμέσως επόμενη γενιά (παιδιά) είναι μόνο 20% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την τρίτη γενιά (εγγόνια) μόνο 2%.

Είναι πιθανό ένα παιδί, να μην έχει το ενδιαφέρον ή την ικανότητα διοίκησης μιας επιχείρησης. Αυτό έχει σαν συνέπεια, την ανάγκη ξαφνικής ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης σε περίπτωση απώλειας ζωής ή ανικανότητας του επιχειρηματία.

Σε μία τέτοια άτυχη περίπτωση οι κληρονόμοι οφείλουν να αναλάβουν την επιχείρηση καθώς και τις υποχρεώσεις της.

Λύση

Ένας Επιχειρηματίας για να θωρακίσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του την επόμενη μέρα,  πρέπει να μεριμνά για τη διαδοχή της. Αν χρειασθεί ξαφνικά, να ρευστοποιηθεί η επιχείρηση λόγω πρόωρης απώλειας ζωής ή ανικανότητας του ιδίου, πρέπει να υπάρχουν τα απαραίτητα κεφάλαια που θα εξασφαλίσουν το εισόδημα της οικογένειας.

Η ασφάλεια ζωής και ή εκταμίευση υψηλών κεφαλαίων σε περίπτωση ανικανότητας, παρέχει στον ίδιο αλλά και στους δικαιούχους, σημαντικά ποσά ώστε να αντιμετωπισθούν οι άμεσες οικονομικές συνέπειες και τα ενδεχομένως πολλαπλά οικονομικά αδιέξοδα.

Μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προστασίας μελλοντικών εισοδημάτων προστατεύεται το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που είναι το παραγώμενο ή μελλοντικό εισόδημα.

Ψάχνετε για εξατομικευμένες λύσεις
που να καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες?
Είμαι ετών και ενδιαφέρομαι για
Με ενδιαφέρει η ενημέρωση από συνεργάτη στην περιοχή
Κύριος
Κυρία
Αποδέχομαι πλήρως τους όρους χρήσης.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη αυτής της δικτυακής τοποθεσίας διέπεται από την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία καθώς επίσης και από και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, όπως εκάστοτε ισχύουν. Για να δείτε τη Γνωστοποίηση Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πατήστε εδώ.
*Μετά την λήψη των συγκεκριμένων στοιχείων, ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας πολύ άμεσα μετά την αποστολή της φόρμας. Ευχαριστούμε!